Hirdetés
Hirdetés

Téli bőrápolási tippek

A téli hidegebb és szelesebb időben a bőrünknek szüksége van egy kis extra törődésre. Leggyakoribb téli tünetek a száraz, érdes tapintású kézfej, kirepedezett, fájdalmasan feszülő, cserepes ajkak.

A téli mínuszok  megviseli bőrünket, különösen a vékony és érzékeny hámréteggel rendelkező kéz és száj bőrét. Ez nem csak esztétikai problémát jelent, mivel  a szárazság okozta sebek akár orvosi kezelést is igényelhetnek. Néhány egyszerű rutint beépítve mindennapjainkba megelőzhetjük a kellemetlen tünetek kialakulását.

-       Párásítsuk környezetünk száraz levegőjét, így bőrünk vízveszteségét is megelőzhetjük.

-       Egészítsük ki az étrendünket magas antioxidáns-tartalmú gyümölcsökkel és zöldségekkel  például áfonyával, brokkolival, spenóttal és dióval.

-       Már  arctisztításkor is sokat tehetsz a bőrödért, ha olajosabb arclemosót, vagy arctejet választasz.

-       Fagyos időben ne használj vizes hidratálót, például hidratáló arcpermetet vagy hialuron szérumot önmagában.

-       A bőrtípusodnak megfelelő, de testesebb, olajokban gazdagabb hidratálót válassz.

-       A napsugarak ugyan nem túl erősek ilyenkor, de ettől még érdemes legalább 30 faktoros termékkel védeni az arc bőrét.

-       Télen sem szabad megfeledkezni a gyengéd hámlasztásról. A hűvös szél miatt kiszáradt bőrön az elhalt hámsejtek fokozottan felhalmozódhatnak.

-       Amennyiben a bőrünk fokozottan érzékeny, és a téli hónapokban hajlamos a kipirosodásra, felüdülést jelenthet számára egy könnyed, retinolmentes készítmény.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés