Hirdetés
Hirdetés

Tavaszi ehető virágok

Tavasszal lényegesen több friss zöldséget és salátát kíván a szervezet. Azt kevesen tudják, hogy különféle virágokkal is kiegészíthetjük kedvenc fogásainkat. Számos növény virágai is ehetők, akár saláták részeként, akár jégkockákban, vagy az édesség rajongóknak kandírozva. Íme néhány virág, amiket bátran kipróbálhatsz (ha nem vagy allergiás rájuk).

Borágó (Borago officinalis)

A borágó gyönyörű kék, csillagformájú virágainak íze az uborkáét idézi, így leginkább a salátákban  használják őket.

Orvosi körömvirág (Calendula officinalis)

A „szegény ember sáfrányaként” is emlegetett aranyszínű körömvirág szirmainak íze valóban a sáfrányéhoz hasonlít, ha megfelelően készítik el. Legfinomabb egyszerűen sóval és olívaolajjal ízesítve.

Cukkini (Cucurbita pepo)

A cukkini világossárga virágainak enyhén édeskés íze van. Nagyszerűen illik kecskesajtos töltelékekbe, vagy akár pizzákra is.

Levendula (Lavandula)

Az édes és kissé parfümös ízű levendula többféleképpen is felhasználható. Használható  pezsgőbe szórva, vagy  koktélok és desszertek  ízesítőjeként is.

Sarkantyúka (Tropaeolum)

Ezek a csinos virágok kissé borsos ízűek, hasonlóképpen az orvosi vízitormához. Ennek köszönhetően nagyszerűen passzolnak többféle recepthez is.

Háromszínű árvácska (Viola tricolor var. hortensis)

Az árvácskáknak kissé fűszerű (szinte mentás) íze van, ezért remekül passzolnak a fűszeres-gyógynövényes nyári koktélokhoz és gyümölcssalátákba is.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés