Hirdetés
Hirdetés

Milliárdokkal lesz gazdagabb a 40. szülinapján Harry herceg

Szeptember 15-én ünnepli Harry herceg a negyvenedik születésnapját, több szempontból is különleges lesz.

A The Times című brit napilap szerint a királyi család tagja a mérföldkőnek számító születésnapjára bő hétmillió fontot, azaz jóval több mint 3 milliád forintnyi összeget kap majd. Ezt Harry a dédnagymamájának, Erzsébet anyakirálynénak köszönheti, az ő hagyatékából kap majd jelentős összeget a kirélyi családnak hátat fordító herceg. Összesen 70 millió angol fontra, azaz 32,5 milliárd forintra becsülik a hagyatékát. Az is kiderült, Vilmos miért kap kevesebbet.

Testvériesen? Nem!

Hivatkozás másolása

Az anyakirályné vagyonából összesen körülbelül 14,3 millió font jut Harrynek és Vilmosnak. A fiatalabb herceg azonban egy picivel több, mint a felét kapja. Hogy miért? Nos, mivel Vilmos a trónörökös, így ő úgyis úszik majd a pénzben. Egy bennfentes szerint: „Trónörökösként Vilmos részesülni fog a Cornwall hercegség birtokainak hatalmas vagyonából, amelyből a király örökösének köz-, jótékonysági és magántevékenységeit finanszírozzák”

Erzsébet anyakirálynő imádta az unokáit, de Harryre több pénzt hagyott.
Erzsébet anyakirálynő imádta az unokáit, de Harryre több pénzt hagyott. Profimedia/RedDot

Elizabeth Bowes-Lyon, közismert nevén Erzsébet anyakirályné a királyi család közkedvelt tagja volt. Különösen szoros kapcsolatot ápolt unokáival és dédunokáival. Így aligha meglepő, hogy a végrendeletében nagylelkűen gondoskodott Károly király két fiáról. Az már meglepőbb, hogy a testvérek nem ugyanannyi pénzt örököltek tőle. Vajon ez újabb konfliktushoz vezet majd a hercegek között? Nos, jót biztos nem tesz a kapcsolatuknak.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés