Hirdetés
Hirdetés

Színészek, akik lefogytak egy szerep kedvéért

Már egy korábbi cikkünkben olvashattál olyan színészekről, akik meghíztak egy szerep miatt. Most megmutatjuk azokat a színészeket, akiknek fogyni kellett, hogy egy karaktert megformáljanak. Íme néhány példa olyan színészekre, akik drasztikusan lefogytak egy szerepért:

1. Christian Bale

Film: "A gépész" (The Machinist, 2004)

Súlycsökkenés: Bale közel 28 kg-ot fogyott, hogy eljátszhassa Trevor Reznik szerepét. A színész diétája főleg almából, kávéból és vízből állt.

2. Matthew McConaughey

Film: "Mielőtt meghaltam" (Dallas Buyers Club, 2013)

Súlycsökkenés: McConaughey több mint 20 kg-ot fogyott, hogy eljátszhassa Ron Woodroof HIV-pozitív karakterét. Az alakítása Oscar-díjat hozott neki a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

3. Anne Hathaway

Film: "A nyomorultak" (Les Misérables, 2012)

Súlycsökkenés: Hathaway közel 11 kg-ot fogyott, hogy hitelesen alakíthassa Fantine-t. A szerepért elnyerte a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját.

4. Jared Leto

Film: "Mielőtt meghaltam" (Dallas Buyers Club, 2013)

Súlycsökkenés: Leto több mint 18 kg-ot fogyott, hogy eljátszhassa a transznemű nő, Rayon szerepét. Ő is Oscar-díjat nyert a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

5. Tom Hanks

Film: "Elveszett jelentés" (Cast Away, 2000)

Súlycsökkenés: Hanks több mint 22 kg-ot fogyott, hogy eljátszhassa a lakatlan szigetre vetődött Chuck Nolandot. A forgatás idején hónapokig edzett és diétázott.

6. Natalie Portman

Film: "Fekete hattyú" (Black Swan, 2010)

Súlycsökkenés: Portman körülbelül 10 kg-ot fogyott, hogy elérje a balerina fizikai megjelenését. Az alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplő Oscar-díját.

7. Chris Hemsworth

Film: "A tenger szívében" (In the Heart of the Sea, 2015)

Súlycsökkenés: Hemsworth több mint 15 kg-ot fogyott, hogy eljátszhassa a tengerészt, aki egy bálnavadász hajó tragédiáját élte túl. A színész elmondta, hogy a fogyás nagyon nehéz és megterhelő volt számára.

8. Michael Fassbender

Film: "Éhség" (Hunger, 2008)

Súlycsökkenés: Fassbender több mint 15 kg-ot fogyott, hogy eljátszhassa Bobby Sands éhségsztrájkoló karakterét. A szerep érdekében szigorú diétát követett.

9. Jake Gyllenhaal

Film: "Éjjeli féreg" (Nightcrawler, 2014)

Súlycsökkenés: Gyllenhaal körülbelül 13 kg-ot fogyott, hogy eljátszhassa a sovány és zavaros újságírót, Louis Bloom-ot. A színész napi 12 órát futott és szigorú diétát tartott.

10. Charlize Theron

Film: "A rém" (Monster, 2003)

Súlycsökkenés: Theron inkább híres a súlygyarapodásáról ebben a filmben, de egy másik szerepért, az "Tully" (2018) című filmben szintén lefogyott és meghízott, hogy hitelesen alakíthassa a karakterét.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés