Hirdetés
Hirdetés

Szavaztak az utazók: Ez a legkiábrándítóbb úti cél a világon

Bakancslistás helyek: sokszor, ha végre eljutottunk oda, a csalódás nagyon nagy. Mert túlzsúfolt, piszkos vagy egyszerűen csak totálisan túlértékelt. Egy portál megszavaztatta az olvasóit, melyek a legkiábrándítóbb úticélok - az eredmény meglepő.

A Travelbook a Facebookon és az Instagramon kérdezte meg az olvasóit, hogy melyek azok az úti célok, amelyekben eddig a legnagyobbat csalódtak. Ezek lehettek városok, szigetek vagy akár egész országok is. A leggyakrabban említett 16 úti célt egy listában foglalták össze, ezután egy hónap állt rendelkezésére, hogy eldöntsék, a 16 úti cél közül melyik volt a legnagyobb csalódás a világon. Összesen több mint 32 000 szavazat érkezett - írja a lap. Érdekes kettősség: a lista nyertese épp az idei Tripadvisor Traveller's Choice Awards első helyezettje lett.

"The winnner" is... Dubaj

Hivatkozás másolása

A szavazatok 16 százaléka az Egyesült Arab Emírségek sivatagi metropoliszára, Dubajra érkezett. A szavazásból ugyanakkor nem derül ki, hogy Dubaj miért kapott ilyen rossz pontszámot, hiszen az okát nem kérdezték. "Feltehetően a felhőkarcolókkal és viszonylag kis történelmi központtal rendelkező, hipnotizált megaváros egyszerűen nem mindenki kedvence. A nyári extrém hőség is túl sok lehet egyes nyaralóknak" - írja a Travelbook. A lap olvasói pedig kommentben erősítették meg a döntés helyességét. "Ha nem tartod nagyszerűnek Dubajt, és szeretnéd megismerni a Keletet, akkor menj egy kicsit délebbre - Omán gyönyörű, az emberek hihetetlenül barátságosak, és az ország rengeteg mindent kínál" - írta az egyikük.

A második helyen a német főváros, Berlin végzett a szavazatok 14 százalékával, szorosan mögötte 13 %-kal pedig harmadik lett az amerikai metropolisz, Los Angeles.

Címlapfotó: 123rf.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés