Hirdetés
Hirdetés

Magas fehérjetartalmú zöldségek

Ha növényi alapú étrendet követsz, vagy csak szeretnéd növelni a fehérjebeviteledet, számos kiváló forrás közül választhatsz.

Legjobb növényi fehérjeforrások

Hüvelyesek és babfélék

•Lencse – 9 g fehérje / 100 g

•Csicseriborsó – 8-9 g fehérje / 100 g

•Fekete bab, vörös bab – 7-9 g fehérje / 100 g

•Szójabab – 12-15 g fehérje / 100 g

Szójatermékek

•Tofu – 8 g fehérje / 100 g

•Tempeh – 18-20 g fehérje / 100 g

•Edamame (friss szójabab) – 11 g fehérje / 100 g

Gabonafélék és álgabonák

•Quinoa – 4-5 g fehérje / 100 g (teljes értékű fehérje)

•Hajdina – 3-4 g fehérje / 100 g

•Zabpehely – 11-12 g fehérje / 100 g

•Barnarizs – 2,5-3 g fehérje / 100 g

Magvak és diófélék

•Chia mag – 16-17 g fehérje / 100 g

•Lenmag – 18 g fehérje / 100 g

•Mandula – 21 g fehérje / 100 g

•Napraforgómag – 20-21 g fehérje / 100 g

•Földimogyoró – 25-26 g fehérje / 100 g

Zöldségek (mérsékeltebb fehérjetartalommal)

•Spenót – 2,9 g fehérje / 100 g

•Brokkoli – 2,8 g fehérje / 100 g

•Kelbimbó – 3,4 g fehérje / 100 g

Növényi fehérjeporok

Ha extra fehérjebevitelre van szükséged:

•Borsófehérje – kb. 80 g fehérje / 100 g

•Rizsfehérje – kb. 75-80 g fehérje / 100 g

•Kendermag fehérje – kb. 50 g fehérje / 100 g

Ha teljes értékű fehérjeforrást szeretnél növényi alapú étrendben, érdemes kombinálni különböző forrásokat, például hüvelyeseket gabonafélékkel (pl. bab rizzsel, hummusz pitával).

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés