Hirdetés
Hirdetés

Lajos herceg 6 éves lett: kiderült, miért nem oszt meg róla Katalin szülinapi fotót

Lajos herceg 2024. április 23-án született, épp ma hatéves.

A királyi család rajongói pontosan tudják, ezen a napon Katalin walesi hercegné mindig megoszt egy képet a szülinaposról. Most azonban nem, és állítólag nem is fog. Egy királyi szakértő tudni véli a hagyományokkal való szakítás okát. Emlékezetes: a 42 éves Katalin walesi hercegnő március végén egy érzelmes videóban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Nehéz időszakon megy keresztül családjával. Ennek ellenére Danielle Stacey, királyi szakértő nemrég biztosra vette, hogy Katalin mindent megtesz majd azért, hogy megünnepelje legkisebb gyermeke, Lajos herceg születésnapját.

6 éves lett a kis Lajos herceg - nem osztott meg róla új képet Katalin.
6 éves lett a kis Lajos herceg - nem osztott meg róla új képet Katalin. Profimedia/RedDot

Vilmos herceg felesége, mint mindig, most is egy különleges tortát fog sütni. A szakértő szerint a 42 éves édesanyának fontos, hogy ezeket a szép hagyományokat megtartsa, mint ahogyan azt is, hogy a betegsége ellenére a normális családi élet érzését fenttartsa. Egy fontos hagyománnyal azonban Katalin most először szakított: nincs új portré a most hatéves kislfiúról. Katalin általában mindig a bölcsődei ünnepség előestéjén teszi közzé az új születésnapi fotót, amit általában ő maga készít. Kedd reggel azonban a királyi rajongók észrevették, hogy a Kensington-palota nem töltötte fel a portrét.

Hatalmas botrány lett

Hivatkozás másolása

A döntésben, hogy idén elmarad ez a rituálé, valószínűleg a legutóbbi családi fotót követő felháborodás is közrejátszhatott. Március 10-én az Egyesült Királyságban anyák napja alkalmából tettek közzé egy képet Katalinról és három gyermekéről, a 10 éves György hercegről, a 8 éves Charlotte hercegnőről és Lajosról. Alig néhány órával a közzététel után több nemzetközi képügynökség visszavonta a fotót, mert aggályaik voltak a szerkesztéssel kapcsolatban. Ellentmondásokat észleltek Charlotte kezével, a szoknyájával és Katalin zipzárjával kapcsolatban is.

Címlapokra került a család Katalin Anyán napi képe miatt.
Címlapokra került a család Katalin Anyán napi képe miatt. Profimedia/RedDot

Richard Fitzwilliams, királyi szakértő most az "Express"-nek adott interjújában hangsúlyozza: "A királyi rajongók csalódottak lesznek, hogy Lajos herceg születésnapjára nem készült fotó. Valamiféle királyi hagyomány, hogy a születésnapokat fotók közzétételével ünneplik, Katalin sok fotót készített, és ezeket mindig nagyon várják. Kár érte, mert az anyák napi fotó bosszantó volt. A felfedezés, hogy szerkesztették, rendkívül kínos veszekedéshez vezetett".

Ennek köszönhetően most Lajos szülinapi képéről le kell mondania a rajongóknak - érthető okokból.

FRISSÍTÉS!

Az Express és a BpKurír cikke után órákkal, magyar idő szerint kora délután Katalin hercegné mégis kiposztolta a kis Lajos herceget. "Boldog hatodik születésnapot, Lajos herceg! Köszönjük az összes kedves jókívánságot! Wales hercegnéje" - írta Katalin a képhez.

Lajos herceg 6 éves lett - Isten éltesse!
Lajos herceg 6 éves lett - Isten éltesse! Instagram/princeandprincessofwales

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés