Hirdetés
Hirdetés

Itt a diagnózis: Bruce Willis lányának egész életére hatással van

Tavaly nyáron örökre megváltozott Bruce Willis lányának az élete.

2023 nyarán Tallulah Willis választ kapott a furcsa viselkedéseinek okára. Az egykori akciósztár, a 68 éves Bruce Willis lányánál autizmust diagnosztizáltak. Ez volt az a pillanat, ami mindent megváltoztatott, a lány erről most az Instagramján tette közzé a gondolatait. És nem mindennapi bizonyítékát is. Az akkor még fiatal kislány újra és újra megsimogatja édesapja fejét, miközben Bruce a karjában tartja, és interjúkat ad a vörös szőnyegen. Majd idegesen rágni kezdi az alsó ajkait.

Mondd, hogy autista vagy, anélkül, hogy elmondanád, hogy autista vagy

- írta könnyes szemmekkel a felvételéhez.

Egy kommentelő meglepő dolgot írt a felvétel alá. "Ha készen állsz beszélni róla: Gyerekkorodban diagnosztizálták? Pszichológus vagyok." Demi Moore lánya nyíltan és őszintén válaszolt: "Ez az első alkalom, hogy nyilvánosan megosztottam a diagnózisomat. Idén nyáron tudtam meg, és ez megváltoztatta az életemet." Az autizmus egy "olyan fejlődési rendellenesség, amely a kommunikációs és szocializációs képességet károsítja". A definíció szerint az autizmusra "a társas interakcióban és az önkifejezés (kommunikáció) képességében jelentkező nehézségek jellemzőek".

Tallulah felismerte furcsa viselkedéseinek az okát.
Tallulah felismerte furcsa viselkedéseinek az okát. Instagram/buuski

Az autisták tipikus viselkedésformáit továbbá "ismétlődések és minták jellemzik". Az autizmussal élő emberek ezért "gyakran már fiatal koruktól kezdve problémákkal küzdenek az interperszonális kapcsolatok kialakításában és fenntartásában. Ez vonatkozik mind a családban, mind az iskolában vagy később a munkahelyen".

Tallulah nem először számolt be betegségeiről a közösségi médiában. 2023 augusztusában például arról írt, hogy felépült az anorexiából.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés