Hirdetés
Hirdetés

Így növelheted a nyári pedikűröd tartósságát

Ebben a szandálos időben te is biztosan nagyon figyelsz a rendszeres lábápolásra. Néhány lépéssel növelheted a pedikűröd tartósságát és nem kell állandóan a szalonba járkálnod frissítésre. Sőt, otthon is nagyon szép lábakat varázsolhatsz magadnak.

1. Előkészítés

Tisztítsd meg a körmeidet: Távolítsd el a régi körömlakkot körömlakklemosóval. Áztasd a lábaidat 10-15 percig, hogy a bőr és a körmök megpuhuljanak.

2. Körömápolás

Vágd le a körmeidet: Használj körömvágót, hogy levágd a körmöket egyenes vonalban. Ne vágd túl rövidre, hogy elkerüld a benőtt körmöket.

3. Bőrápolás

Használj bőrradírt vagy lábradírt, hogy eltávolítsd az elhalt bőrt. Különösen figyelj a sarkakra és a talpakra. Ha szükséges, használj habkövet, vagy lábreszelőt a bőrkeményedések eltávolításához.

4. Hidratálás

Masszírozz hidratáló lábkrémet, vagy testápolót a lábaidba. Ügyelj arra, hogy a krém teljesen beszívódjon, különösen a sarkaknál és a talpaknál.

5. Kutikula ápolás

Cseppents kutikula olajat a körömágyra, és finoman masszírozd be. Egy narancsfapálca, vagy kutikula toló segítségével óvatosan told vissza a kutikulát. Ne vágd le, hogy elkerüld a fertőzéseket.

6. Lakkozás

Vigyél fel egy alapréteget, hogy megvédd a körmöket és meghosszabbítsd a körömlakk tartósságát. Vigyél fel két vékony réteg színes körömlakkot. Hagyd megszáradni az egyes rétegeket. Fejezd be egy fedőlakkal, hogy tartósabb legyen és szép fényt adjon.

7. Szárítás

Hagyj elegendő időt a lakk megszáradására. Ha sietsz, használhatsz körömlakk szárítósprayt.

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés