Hirdetés
Hirdetés

Így használd nyáron a retinolt

A retinol szérumnak rengeteg előnye van, viszont a nyári hónapokban rengeteg nő abbahagyja a hámlasztó használatát, ugyanis fényérzékenységet okozhat, ha nem megfelelően alkalmazzuk. Most mutatunk néhány tippet a nyári használathoz:

Retinol használatakor elengedhetetlen a napi fényvédő krém használata. Válassz legalább SPF 30-as, széles spektrumú fényvédőt, amely megvéd az UVA és UVB sugaraktól. A fényvédőt 2-3 óránként újra kell alkalmazni, különösen, ha kint tartózkodsz a napon vagy izzadsz.

A retinolt legjobb este használni, mivel a napfény csökkentheti a hatékonyságát, és növelheti a bőr érzékenységét. Kezdd lassan, heti 1-2 alkalommal, majd fokozatosan növeld a gyakoriságot, ahogy a bőröd hozzászokik.

Alkalmazás előtt alaposan tisztítsd meg az arcod, és várj, amíg teljesen megszárad. A nedves bőrön a retinol erősebben hat, ami növelheti az irritáció kockázatát. Használj hidratáló krémet a retinol fölé, hogy csökkentsd az esetleges szárazságot és irritációt.

Ha hosszabb időt tervezel a napon tölteni, például nyaralás alatt, érdemes szüneteltetni a retinol használatát, hogy elkerüld a bőr túlzott érzékenységét.

Nyáron választhatsz enyhébb retinoidokat, mint például a retinyl palmitate vagy a retinaldehyde, amelyek kevésbé irritálóak lehetnek.

Keress olyan termékeket, amelyek olyan nyugtató összetevőket tartalmaznak, mint az aloe vera, zöld tea kivonat vagy niacinamid, hogy csökkentsd az irritáció kockázatát.

Ne siess a napi használat bevezetésével, különösen nyáron. Adj időt a bőrödnek, hogy hozzászokjon a retinolhoz. Figyeld a bőröd reakcióit, és ha irritációt vagy bőrpírt tapasztalsz, csökkentsd a használat gyakoriságát vagy válts enyhébb termékre.

nyitókép:123rf.com

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés