Hirdetés
Hirdetés

Így ápold a bőröd a nyári időszakban

Nyáron a bőrápolás különösen fontos, mivel a napfény, a meleg és a nedvesség különböző kihívásokat jelenthetnek a bőr számára. Íme néhány fontos bőrápolási termék és tipp a nyári időszakra:

Naptej: A legfontosabb nyári bőrápolási termék a megfelelő fényvédő krém. Válassz legalább SPF 30-as védelmet, és alkalmazd (arc)bőrödön minden nap, különösen a napos időben vagy ha hosszabb ideig tartózkodsz a szabadban.

Hidratáló: A napfény és a meleg száríthatja a bőrt, ezért fontos, hogy a hidratálást ne hanyagold el. Válassz könnyű, hidratáló krémet, amely nem okoz zsíros érzetet, és használd naponta, különösen zuhanyozás után vagy ha hosszabb ideig a napra mész. Illetve fontos szép bőr megőrzéséhez a megfelelő vízfogyasztás .

Arctisztító: Az izzadás és a fokozott olajtermelés miatt fontos, hogy az arcbőröd tiszta legyen. Használj enyhe, bőrbarát arctisztítót, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajat, de nem szárítja ki a bőrt.

Szájápolás: Ne felejtsd el a szájápolást sem! Használj SPF  ajakbalzsamot, hogy megvédd az ajkaidat a napégéstől.

Sokan félnek nyáron retinolt, illetve hámlasztókat használni, azonban a savas hámlasztók használata nyáron különösen fontos lehet a bőr egészségének és megjelenésének javítása érdekében, viszont néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy elkerüld az esetleges bőrirritációt vagy érzékenységet:

Válassz alacsonyabb koncentrációjú és enyhébb pH-jú savas hámlasztókat, mint például a tejsav, a glikolsav vagy a mandulasav. Ezek kevésbé irritálják a bőrt, és kisebb a napfényérzékenységet is okozhatnak.

Ha savas hámlasztót használsz, kerüld a közvetlen napfénynek való kitettséget a felvitel után, különösen, ha a termék magasabb koncentrációban tartalmaz alfa-hidroxi-savakat (AHA-kat), mivel ezek növelhetik a bőr érzékenységét a napfényre.

Ha a bőröd érzékeny vagy hajlamos az irritációra, először végezz bőrpróbát, hogy meggyőződj róla, hogy nincs-e allergiás reakciód a termékkel szemben. Kezdd alacsonyabb gyakorisággal és koncentrációval, majd fokozatosan növeld a dózist.

Ha bármilyen bőrirritáció, pirosság, égő érzés vagy viszketés jelentkezik a savas hámlasztó használata után, azonnal hagyd abba a termék használatát, és keress fel bőrgyógyászt.

A savas hámlasztók használata nyáron is lehetséges, de óvatosan és megfelelő fényvédővel kell védeni a bőrt a nap káros hatásaitól. Ha bizonytalan vagy a termék használatával kapcsolatban, mindig konzultálj bőrgyógyásszal.

nyitókép:123rf.com

Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés