Hirdetés
Hirdetés

Egy titkos összetevő teszi a karácsonyi sütiket különösen omlóssá

A karácsonyi sütés az ünnepi készülődés egyik legszebb hagyománya, ám sokan bosszankodnak azon, hogy a kekszek túl kemények vagy gyorsan kiszáradnak. Pedig létezik egy egyszerű trükk, amellyel a sütemények igazán omlósak és könnyedek lesznek.

A meglepő titok nem más, mint a szénsavas ásványvíz

Hivatkozás másolása

Elsőre furcsán hangzik, de a tésztához adott kis mennyiségű buborékos víz levegősebb szerkezetet eredményez. A szénsav apró buborékjai lazítják a tésztát, így a sütik nem tömörek, hanem finoman porhanyósak lesznek. A trükk használata rendkívül egyszerű: a tej vagy víz egy részét váltsd ki szénsavas ásványvízzel. Nem kell sok belőle, már pár evőkanál is látványos különbséget hoz. Fontos, hogy a tésztát ne dolgozd túl, mert az rontja az omlósságot.

Ez a módszer különösen jól működik linzerek, omlós kekszek és aprósütemények esetében, de más karácsonyi édességeknél is bátran kipróbálható. Az eredmény: könnyű, puha, mégis roppanós szélű sütik, amelyek napok múlva is élvezhetők.

Ha idén szeretnéd, hogy a karácsonyi süteményeid igazán emlékezetesek legyenek, érdemes bevetni ezt az apró, mégis hatásos titkos összetevőt.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot
Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés