Házilag is könnyen készíthetsz egészséges és ízletes jutalomfalatokat a macskád számára. Mutatunk két szuper receptet, amit könnyedén elkészíthetsz otthon:
Tonhalas MacskajutalomfalatHozzávalók:
- 1 konzerv tonhal vízben (ne olajban) lecsepegtetve
- 1 tojás
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
- 1 evőkanál reszelt sajt (opcionális, de a macskák szeretik)
- 1 evőkanál víz (ha szükséges)
Elkészítés:
-
Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén olajozd be.
-
Tonhal püré: Egy tálban pépesítsd össze a tonhalat egy villával, hogy sima masszát kapj.
-
Hozzávalók keverése: Add hozzá a tojást, a lisztet, és ha használod, a reszelt sajtot is. Keverd jól össze. Ha a keverék túl sűrű, adj hozzá egy evőkanál vizet, hogy jobban formázható legyen.
-
Formázás: A masszából kis golyókat vagy lapos falatkákat formázhatsz. Ezeket helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Sütés: Süsd a falatkákat 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz. A sütési idő függ a falatkák méretétől, ezért figyeld őket, nehogy megégjenek.
-
Hűtés: Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni a falatkákat. A falatok teljesen hűvösek legyenek, mielőtt odaadod a macskádnak.
Tárolás: A falatokat légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben, ahol akár egy hétig is elállnak. Ha hosszabb távra szeretnéd tárolni, fagyaszd le őket, így akár több hétig is frissek maradnak.
Marhahúsos MacskajutalomfalatHozzávalók:
- 200 g sovány darált marhahús
- 1 tojás
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
- 1 teáskanál szárított macskamenta (opcionális, de a macskák imádják)
- 1 evőkanál víz (ha szükséges)
Elkészítés:
-
Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén olajozd be.
-
Marhahús keverése: Egy tálban keverd össze a darált marhahúst a tojással, a liszttel, és ha használod, a szárított macskamentával. Ha a keverék túl sűrű, adj hozzá egy evőkanál vizet, hogy jobban formázható legyen.
-
Formázás: A masszából formázz kis golyókat vagy lapos falatkákat. Ezeket helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Sütés: Süsd a falatkákat 10-15 percig, amíg teljesen át nem sülnek és aranybarnák nem lesznek. A sütési idő függ a falatkák méretétől, ezért figyeld őket, nehogy megégjenek.
-
Hűtés: Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni a falatkákat. Fontos, hogy teljesen hűvösek legyenek, mielőtt odaadod a macskádnak.
Tárolás: A falatokat légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben, ahol akár egy hétig is elállnak. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, fagyaszd le őket, így akár több hétig is frissek maradnak.