Hirdetés
Hirdetés

Egészséges macska jutalomfalat receptek

Házilag is könnyen készíthetsz egészséges és ízletes jutalomfalatokat a macskád számára. Mutatunk két szuper receptet, amit könnyedén elkészíthetsz otthon:

Tonhalas Macskajutalomfalat

Hozzávalók:

  • 1 konzerv tonhal vízben (ne olajban) lecsepegtetve
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
  • 1 evőkanál reszelt sajt (opcionális, de a macskák szeretik)
  • 1 evőkanál víz (ha szükséges)

Elkészítés:

  • Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén olajozd be.

  • Tonhal püré: Egy tálban pépesítsd össze a tonhalat egy villával, hogy sima masszát kapj.

  • Hozzávalók keverése: Add hozzá a tojást, a lisztet, és ha használod, a reszelt sajtot is. Keverd jól össze. Ha a keverék túl sűrű, adj hozzá egy evőkanál vizet, hogy jobban formázható legyen.

  • Formázás: A masszából kis golyókat vagy lapos falatkákat formázhatsz. Ezeket helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

  • Sütés: Süsd a falatkákat 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz. A sütési idő függ a falatkák méretétől, ezért figyeld őket, nehogy megégjenek.

  • Hűtés: Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni a falatkákat. A falatok teljesen hűvösek legyenek, mielőtt odaadod a macskádnak.

Tárolás: A falatokat légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben, ahol akár egy hétig is elállnak. Ha hosszabb távra szeretnéd tárolni, fagyaszd le őket, így akár több hétig is frissek maradnak.

Marhahúsos Macskajutalomfalat

Hozzávalók:

  • 200 g sovány darált marhahús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
  • 1 teáskanál szárított macskamenta (opcionális, de a macskák imádják)
  • 1 evőkanál víz (ha szükséges)

Elkészítés:

  • Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén olajozd be.

  • Marhahús keverése: Egy tálban keverd össze a darált marhahúst a tojással, a liszttel, és ha használod, a szárított macskamentával. Ha a keverék túl sűrű, adj hozzá egy evőkanál vizet, hogy jobban formázható legyen.

  • Formázás: A masszából formázz kis golyókat vagy lapos falatkákat. Ezeket helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

  • Sütés: Süsd a falatkákat 10-15 percig, amíg teljesen át nem sülnek és aranybarnák nem lesznek. A sütési idő függ a falatkák méretétől, ezért figyeld őket, nehogy megégjenek.

  • Hűtés: Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni a falatkákat. Fontos, hogy teljesen hűvösek legyenek, mielőtt odaadod a macskádnak.

Tárolás: A falatokat légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben, ahol akár egy hétig is elállnak. Ha nagyobb mennyiséget készítesz, fagyaszd le őket, így akár több hétig is frissek maradnak.

nyitókép:123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés