Hirdetés
Hirdetés

Ragyogó bőr: ezzel a 6 étellel szépre eheted magad

Sok halfélében és olajban a teltetlen zsírsavak segítik a szépséget.
Sok halfélében és olajban a teltetlen zsírsavak segítik a szépséget. Instagram/goodyfoodd

Gyönyörű bőr foltok és ráncok nélkül? A siker egyik kulcsa az étrendben rejlik - mert a szépséghez a gyomron keresztül vezet az út.

Bizony, az étrendünk nem csak a testsúlyunkra van hatással - az, hogy milyen a közérzetünk és hogyan nézünk ki, attól is függ, hogy mi kerül a tányérunkra nap mint nap. Akadnak ráadásul olyan élelmiszerek is, amelyekkel sokat tehetünk a szépségünkért is. Ezekből mutatunk most hatot neked.

Eper a pigment foltok ellen

Jól jegyezd meg: a C-vitamin gátolja egy olyan enzim kialakulását, amely részben a pigmentfoltok kialakulásáért felelős. Emellett segít a kollagénrostok felépítésében, így feszesíti a kötőszöveteket. S hogy mi mindennek magas a C-vitamin tartalma? Eper, paprika, kivi és fekete ribizli.

Tojássárgája a fiatal bőrért

A zsírban oldódó A-vitamin elősegíti a friss, sima arcbőrt, stabilizálja a sejtfalakat és elősegíti a sejtek megújulását. Emellett erősíti a látást és támogatja a szervezet saját védekezőképességét. Miben van rengeteg A-vitamin? Például a tojásban (tojássárgája), vagy a borjúmájban.

A tojássárgája A-vitaminban gazdag.
A tojássárgája A-vitaminban gazdag. Instagram/vancouver.foodhunter

Édesburgonya a sejtkárosodás ellen

A béta-karotin védőpajzsként működik sejtjeink számára. Véd a napsugárzás okozta károk és a szabad gyökök - a sejteket károsító anyagcsere származékok - ellen. A béta-karotin megtalálható a következőkben: édesburgonya, sárgarépa, brokkoli és paprika.

A lazac a száraz bőr ellen

A száraz, hámló bőr oka a lipidek hiánya is lehet. Az értékes telítetlen zsírsavak, amelyek bőrlipidekké alakulnak át, gyors javulást eredményezhetnek. Telítetlen zsírsavakat az alábbi ételekben találhatsz: lazac, makréla, hering, lenmagolaj és kenderolaj.

Sok halfélében és olajban a teltetlen zsírsavak segítik a szépséget.
Sok halfélében és olajban a teltetlen zsírsavak segítik a szépséget. Instagram/goodyfoodd

Avokádó a ráncok ellen

Az E-vitamin igazi mindenes a vitaminok közt: lassítja a bőr öregedési folyamatát, megvédi a sejteket a szabad gyököktől, megelőzi a bosszantó bőrfoltokat és erősíti a kötőszövetet. Az E-vitamin megtalálható az avokádóban, a csíráztatott olajokban, a napraforgómagban, a diófélékben és a zabpehelyben is.

A méregtelenítő víz

Naponta körülbelül 1,5 liter vizet kellene meginnunk, ha meleg van, vagy sportolunk, ettől jóval többet is. A kalóriamentes szomjoltónak pozitív mellékhatása, hogy kiöblíti a szervezetből az egészségtelen méreganyagokat.

Címlapfotó: Instagram/goodyfoodd

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés