Az elmúlt hónapokban mindenki megőrült a pisztáciás Dubai-csokiért. Az édességből már kaphatóak különböző italok, turmixok, de fánkok is a boltokban. A fánk általában gazdag, csokoládés-pisztáciás töltelékkel és fényes csokimázzal készül. Otthon is elkészítheted ezt a luxus édességet!
Hozzávalók:
A fánkhoz:
•250 g finomliszt
•1 tasak (7 g) instant élesztő
•30 g cukor
•1 csipet só
•125 ml langyos tej
•1 tojás
•40 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
•100 g étcsokoládé (70%-os)
•50 ml tejszín
A csokimázhoz:
•150 g étcsokoládé
•50 g vaj
•1 evőkanál méz
Elkészítés:
1. A fánk tésztája
1.Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót.
2.Add hozzá az élesztőt, majd fokozatosan dolgozd bele a langyos tejet és a tojást.
3.Keverd bele az olvasztott vajat, majd dagaszd sima tésztává (kb. 5-7 perc).
4.Takard le egy konyharuhával, és keleszd 1 órán át, amíg duplájára nő.
2. A csokoládés töltelék
1.Melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd az apróra tört étcsokoládéra.
2.Keverd simára, és hagyd kihűlni, hogy besűrűsödjön.
3. A fánkok sütése
1.Nyújtsd ki a megkelt tésztát kb. 1 cm vastagságúra.
2.Kiszúróval vágj belőle köröket.
3.Fedd le, és hagyd pihenni 20 percig.
4.Közepesen forró olajban (170°C) süsd aranybarnára (kb. 2 perc oldalanként).
5.Itasd le papírtörlőn.
4. A fánkok töltése
1.Hűtsd ki a fánkokat, majd egy habzsák segítségével töltsd meg a csokikrémmel.
5. A csokimáz
1.Olvaszd össze az étcsokit, vajat és mézet gőz felett vagy mikróban.
2.Mártsd bele a fánkok tetejét, majd hagyd megszilárdulni.
Tipp: Díszítsd aranyporral vagy tört mogyoróval, hogy még inkább luxushatású legyen!
Jó étvágyat!