Hirdetés
Hirdetés

Dubai csokis fánk házilag

Az elmúlt hónapokban mindenki megőrült a pisztáciás Dubai-csokiért. Az édességből már kaphatóak különböző italok, turmixok, de fánkok is a boltokban. A fánk általában gazdag, csokoládés-pisztáciás töltelékkel és fényes csokimázzal készül. Otthon is elkészítheted ezt a luxus édességet!

Hozzávalók:

A fánkhoz:

•250 g finomliszt

•1 tasak (7 g) instant élesztő

•30 g cukor

•1 csipet só

•125 ml langyos tej

•1 tojás

•40 g olvasztott vaj

A töltelékhez:

•100 g étcsokoládé (70%-os)

•50 ml tejszín

A csokimázhoz:

•150 g étcsokoládé

•50 g vaj

•1 evőkanál méz

Elkészítés:

1. A fánk tésztája

1.Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót.

2.Add hozzá az élesztőt, majd fokozatosan dolgozd bele a langyos tejet és a tojást.

3.Keverd bele az olvasztott vajat, majd dagaszd sima tésztává (kb. 5-7 perc).

4.Takard le egy konyharuhával, és keleszd 1 órán át, amíg duplájára nő.

2. A csokoládés töltelék

1.Melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd az apróra tört étcsokoládéra.

2.Keverd simára, és hagyd kihűlni, hogy besűrűsödjön.

3. A fánkok sütése

1.Nyújtsd ki a megkelt tésztát kb. 1 cm vastagságúra.

2.Kiszúróval vágj belőle köröket.

3.Fedd le, és hagyd pihenni 20 percig.

4.Közepesen forró olajban (170°C) süsd aranybarnára (kb. 2 perc oldalanként).

5.Itasd le papírtörlőn.

4. A fánkok töltése

1.Hűtsd ki a fánkokat, majd egy habzsák segítségével töltsd meg a csokikrémmel.

5. A csokimáz

1.Olvaszd össze az étcsokit, vajat és mézet gőz felett vagy mikróban.

2.Mártsd bele a fánkok tetejét, majd hagyd megszilárdulni.

Tipp: Díszítsd aranyporral vagy tört mogyoróval, hogy még inkább luxushatású legyen!

Jó étvágyat!

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés