Hirdetés
Hirdetés

Cindy Crawford - Szívszorító szavak öccse haláláról

A traumatikus veszteség nagy hatással volt a Cindyre és a testvéreire.


Az 58 éves Cindy Crawford John és Jennifer Sue Crawford lányaként nőtt fel három testvérével együtt az amerikai Illinois államban. A családnak azonban egy súlyos tragédiát is fel kellett dolgoznia: Cindy bátyja, Jeffrey mindössze hároméves korában leukémiában halt meg. A kétgyermekes anyuka - aki akkor még csak kilencéves volt - most nyíltan beszél arról, hogyan kellett neki és testvéreinek, Chrisnek és Danielle-nek átvészelniük ezt a szörnyű tragédiát.

„Közülünk kellett volna választani”

Hivatkozás másolása

A „Kelly Corrigan Wonders” című podcastben a szupermodell most felidézite élete talán legrosszabb időszakát. Cindy azt mondta, hogy apja mindig is fiút akart, és három lány után végül megszületett Jeffrey. A korai halála után a most 58 éves szupermodell és a testvérei hihetetlen bűntudatot éreztek. „Van ez a túlélő bűntudat szindróma a többi gyerek miatt. Különösen azért, mert tudtuk, hogy apám nagyon szeretett volna egy fiút. Az volt az érzésünk: „Közülünk kellett volna választani”” - hangsúlyozta.

A túlélő bűntudat szindróma a poszttraumás stressz egyik változata, amelyben az érintett személyt súlyos bűntudat gyötri, amiért túlélt egy eseményt, míg mások meghaltak. „Annyira furcsa volt, hogy a nővéreimnek és nekem évekig ugyanazok a rémálmaink voltak, hogy valamelyikünket kellett volna eltalálnia” - tette hozzá a modell, aki 1998 óta él házasságban a 62 éves Rande Gerberrel

Terápiára ment

Hivatkozás másolása

Hogy feldolgozza testvére elvesztését, Cindy Crawford nem is olyan régen terápiára ment. „Nemrég, a koronavírusjárvány idején jártam tréningre. Valójában volt időm arra, hogy tényleg dolgozzak magamon” - mondja. A coach megkérdezte tőle, mit kellett volna hallania Jeffrey halála után, hogy jobban érezze magát. „Anyukám nem tudta volna, hogyan kell ezt mondani. Ő 26 éves volt, és épp akkor vesztette el a gyermekét, de azt kellett volna hallanom: „Igen, hihetetlenül szomorúak vagyunk, hogy Jeff meghalt, de nagyon örülünk, hogy itt vagy”.”.

Közel 50 évvel ezelőtt azonban az emberek egészen másképp viszonyultak a halálhoz. Ő is ezt tapasztalta, amikor visszatért az iskolába. „Emlékszem, amikor a bátyám halála után visszamentem az iskolába, egyetlen ember sem szólt hozzám. Csak egy fiú mondta: „Láttam az újságban, hogy meghalt a bátyád. Igaz ez?" [...] Olyan nyers volt, de nem tudta, mi mást mondhatna. Még csak harmadikosok voltunk" - emlékezett a szupermodell.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés