Hirdetés
Hirdetés

Boldog otthon a feng shui szabályai szerint

Az otthonunkban néhány egyszerű, hétköznapi dolog megváltoztatásával sokat tehetünk  a pozitív erők áramlásáért.

Első és legfontosabb szabály, a rendrakás, ugyanis aki egyensúlyt teremt a környezetében, az rengeteg energiát nyer ez pedig hozzásegíti, hogy elérje a céljait. Akit ugyanis rendetlenség vesz körül, az  maga szab gátat a körülötte lévő energiának, hátráltatja a pozitív erők áramlását, megnehezíti saját boldogulását.

A keleti filozófusok szerint az  emléktárgyak gyűjtögetői nem képesek megszabadulni a múltjuktól. Ősi kínai mondás, hogy „amire három évig nem volt szükség, arra már nem is lesz soha”.  A fölöslegesen felhalmozott tárgyak kizárják  környezetükből az éltető energiát.

Vigyázz, hogy a hálószoba ne váljon a használaton kívüli tárgyak gyűjtőhelyévé! Az ágy alatt ne legyen semmi. Ha mégis van ágyneműtartó, akkor abban csak tiszta, átszellőztetett ágyneműt szabad tartani.

Ha valaki új kapcsolatot szeretne, semmiképp ne tartson az otthonában kaktuszt, ugyanis a kaktusz hosszú távon megközelíthetetlenné teszi a gazdáját is. Csak élő, egészséges növény legyen a szerelem helyiségében, a hervadó virágok negatív energiát sugároznak.  Mindenképpen legyen a hálószobában egy tárgy rózsakvarcból, mivel  a  rózsaszín a fengsujban a szerelem színe, segíti a szerelmi energia megtartását.

Az eszközök is segíthetik a tartós boldogságot. Fontos, hogy csak olyan tárgyakat tarts magad körül, amelyeket szeretsz. A feng shui rengeteg állatfigurát ruház fel szimbolikus jelentéssel. Ezekkel a tárgyakkal vegyük körbe magunkat, ha boldog kiegyensúlyozott életet szeretnénk: hal, elefánt, főnix madár, ló, delfin és a teknős.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés