Hirdetés
Hirdetés

Ázsiai uborka saláta – ropogós, pikáns és egészséges

Az ázsiai konyha egyik legnépszerűbb étele az uborkasaláta, amely egyszerre ropogós, fűszeres és könnyed. Kiváló köret grillezett húsokhoz, tésztákhoz, de magában is frissítő előételként tálalható.

Hozzávalók (4 adaghoz)

•2 nagy kígyóuborka

•2 gerezd fokhagyma (aprítva)

•2 evőkanál szójaszósz

•1 evőkanál rizsecet (vagy fehérborecet)

•1 teáskanál szezámolaj

•1 teáskanál barna cukor vagy méz

•1 teáskanál friss gyömbér (reszelve)

•Fél teáskanál chilipehely (ízlés szerint több is lehet)

•1 evőkanál pirított szezámmag

•Friss koriander vagy újhagyma a tetejére

Elkészítés lépésről lépésre

1.Uborka előkészítése

•Mosd meg az uborkákat, vágd le a végeiket.

•Hosszában vágd ketté, majd kanállal kapard ki a magos részt.

•Ezután szeleteld vékony félkarikákra.

2.Szósz elkészítése

•Egy tálban keverd össze a szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat, cukrot/mézet, fokhagymát, gyömbért és chili pelyhet.

•Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be: ha savanyúbbra szeretnéd, adj hozzá több ecetet; ha édesebbre, több mézet.

3.Saláta összeállítása

•Az uborkát forgasd össze a szósszal.

•Tedd hűtőbe legalább 15–20 percre, hogy az ízek összeérjenek.

4.Tálalás

•Szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel vagy újhagymával.

•Hidegen, frissen a legfinomabb.

Tipp variációkhoz

•Ha ropogósabb állagot szeretnél, sózd be az uborkát 10 percre, majd nyomkodd ki a levét, mielőtt a szószba teszed.

•Plusz frissességért adj hozzá vékony csíkokra vágott répát vagy paprikát.

•Ha laktatóbbra vágysz, szórd meg pirított földimogyoróval.

Az ázsiai uborkasaláta egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ízvilágot hoz az asztalra. Pikáns, édes-savanyú és ropogós, így garantáltan feldobja a vacsorát.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés