Hirdetés
Hirdetés

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Alec Baldwint

Miután Halyna Hutchins a forgatáson történt lövöldözés során meghalt, Alec Baldwint most gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.


2021. október 21-én szörnyű incidens történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Santa Fe-ben: a 65 éves hollywoodi sztár, Alec Baldwin véletlenül lelőtte Halyna Hutchinst. A 42 éves operatőrnőt helikopterrel vitték az Új-Mexikói Egyetem kórházába, végül ott halt bele a sérüléseibe. Az ügyészség ezt követően több eljárást is indított, de mindezt elutasították 2023 áprilisában. Most a színésznek egy újabbal kell szembenéznie.

Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat

Hivatkozás másolása

Több mint két évvel a forgatáson történt incidens után az illetékes új-mexikói bíróság gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta Alec Baldwint - írja a Daily Mail. A vádiratot 2024. január 19-én, azaz pénteken nyújtották be. Eben az áll, a színész a lőfegyver gondatlan használatával és mások biztonságának figyelmen kívül hagyásával követte el az emberölést. Ha elítélik, a világhírű színészére akár 18 hónapos börtönbüntetés is várhat. Baldwin ügyvédei röviden reagáltak: "Várjuk a bírósági tárgyalást".

Hilariaval 2012 óta élnek házasságban.
Hilariaval 2012 óta élnek házasságban. Instagram/alecbaldwininsta

A színész mindig is azt állította, hogy betartotta a fegyvervédelmi törvényeket, és hogy a felelősség a fegyverszakértőt vagy a személyzetet terheli, akik átadták neki az éles lőszerrel töltött fegyvert.

Címlapfotó: 123rf.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés