Hirdetés
Hirdetés

A világ legbizarrabb Michelin-csillagos fogásai

Mutatunk néhány meghökkentő fogást a legbizarrabb Michelin-csillagos fogások közül, amelyek sokkoló alapanyagokkal, elképesztő tálalással, vagy váratlan ízpárosításokkal „lepték meg” a vendégeket világszerte:

Hangyák – Noma, Koppenhága (Dánia)

  • Élő hangyákat szolgáltak fel, általában fűszerezett joghurton vagy nyers húson tálalva.
  • Az élő rovarok ropogós textúrája és citrusos íze egészen szokatlan élményt nyújt.

Bárányagy mousse – Le Chique, Mexikó

  • Bárányagy habosított formában, karamellizált hagymával és ropogós szirmokkal.
  • Az agy állaga önmagában is szokatlan, mousse-ként pedig egészen új szintre emelték.

Halfej-szobor – Hajime, Bangkok (Thaiföld)

  • Egy komplex „szobor”, mely különféle tengeri lények fejrészeiből áll, zselésítve és újraformázva.
  • Az étel egyszerre művészi installáció és ehető élmény.

“Rothadó tojás” illatú desszert – Ultraviolet by Paul Pairet, Sanghaj

  • Egy molekuláris desszert, amely egyes szakaszaiban szándékosan kellemetlen szagokat áraszt.
  • A vendég egyszerre küzd az illattal és élvezi az ízt – szenzoros kihívás.

Nyers garnéla agyvelővel – Sukiyabashi Jiro, Tokió (Japán)

  • A frissen levágott garnéla fejéből nyert „agyvelőt” kínálják a test mellett.
  • Az alapanyag extrém friss, de sokak számára nehezen elfogadható.

Szintetikus hús hab formában – The Fat Duck, Anglia

  • Genetikailag módosított sejtekből előállított hús habosított verziója, amit folyékony nitrogénnel tálalnak.
  • Nem természetes eredetű, mégis finom és látványos.

Cukorba burkolt borjúcsontvelő – Mugaritz, Spanyolország

  • A velőt kristályos cukorral karamellizálják, desszertként tálalják.
  • A csontvelő édessé változtatása komoly íz-kontrasztot hoz.

Szeretnél képeket vagy egy vicces kvízt is ezekből a fogásokból?

Címlapfotó: Profimedia/RedDot
Hivatkozás másolása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés