Hirdetés
Hirdetés

A Titanicnál ötször nagyobb lett a világ legnagyobb óceánjárója

A szállodahajók szerelmesei évek óta vártak erre a pillanatra! 2024 január 28-án Miami kikötőjéből végre kifutott a világ legnagyobb óceánjárója, az Icon of the Seas nevű húszemeletes 7600 vendég befogadására alkalmas hajó.

A Titanicnál ötször nagyobb, 250 800 tonnás luxushajó hét úszómedencével, hat csúszdával, több mint 40 étteremmel, bárokkal,  diszkóval és egyéb szórakoztató funkciókkal rendelkezik. Mindenki talál magának kikapcsolódási lehetőséget, a nyolc külön részből álló hajón, ahol van gyermekmentes övezet és vízesés is. 

Ha valaki szeretne egy hetet eltölteni itt, mélyen a zsebébe kell nyúlnia mivel a részvétel egy ilyen útra rendkívül drága, heti 59 000 font (26,5 millió forint).

Ez a giga építmény a  finnországi Turkuban működő hajógyárban épült, a járművet pedig  a Bahamákon jegyezték be. Felépítése 2 milliárd dollárba került. Nem mindenki örül a rekordméretű óceánjárónak, természetvédők szerint az üzemanyaga, ami a cseppfolyósított földgáz metánszennyezéssel károsítja a légkört, illetve üzemanyagfogyasztása is hatalmas környezetszennyezést jelent. Az aktivisták szlogenje: „az a legjobb szállodahajó, amelyik meg sem épül”.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés