Az epres matcha latte szuperül ötvözi a matcha földes ízét az eper édességével – tökéletes tavaszi, vagy nyári időben! Már tavaly nyáron is sikeres volt a jeges verzió és a trend idén is tombol! Íme egy egyszerű recept otthonra:
Hozzávalók (1 adaghoz):
•4-5 szem friss eper (vagy 3 ek eperpüré)
•1-2 tk cukor vagy méz (ízlés szerint)
•1 tk matcha por
•50 ml forró víz (kb. 80 °C)
•200 ml tej (növényi tejjel is isteni – pl. zab vagy mandula)
•Jégkocka
Elkészítés:
1.Eperpüré: Törd össze az epreket egy kis cukorral vagy mézzel, amíg pépes lesz. Kanalazd egy pohár aljába.
2.Matcha elkészítése: Keverd össze a matcha port a forró vízzel (használhatsz matcha habverőt vagy kis habverőt, hogy csomómentes legyen).
3.Rétegezés: Az eperpüré tetejére tegyél jégkockákat, öntsd rá a hideg tejet, majd lassan öntsd rá a matchát.
4.Tálalás: Szívószállal rétegesen iszogatható, vagy össze is keverheted.
Címlapfotó: Profimedia/RedDot
Hivatkozás másolásaKapcsolódó cikkek
-
Body & Mind Mitől lesz tökéletes a bolognai ragu? Ha mindezt betartod, egy selymes, gazdag, mély ízű ragút kapsz, amely egészen más dimenzióba emeli a tésztás ételeket.
-
Body & Mind Hogyan gyógyuljunk ki gyorsan a téli náthából és meghűlésből? A tested hihetetlenül gyorsan tud regenerálódni, ha megkapja, amire szüksége van.
-
Body & Mind Sztárok, akik a nászéjszakára tartogatták az első alkalmat Bár a sztárélet gyakran a hírnév, a szabadság és az intenzív élmények körül forog, mégis sokan úgy döntenek: nem azonnal, nem bárkivel — hanem akkor, amikor és akivel értéknek érzik.
-
Body & Mind Hogyan működhet jól egy nyitott kapcsolat? Ha sikerül megtalálni a közös hangot és a stabil kereteket, a nyitott kapcsolat nem rombol, hanem szabadságot, fejlődést és mélyebb intimitást adhat.