Az epres matcha latte szuperül ötvözi a matcha földes ízét az eper édességével – tökéletes tavaszi, vagy nyári időben! Már tavaly nyáron is sikeres volt a jeges verzió és a trend idén is tombol! Íme egy egyszerű recept otthonra:
Hozzávalók (1 adaghoz):
•4-5 szem friss eper (vagy 3 ek eperpüré)
•1-2 tk cukor vagy méz (ízlés szerint)
•1 tk matcha por
•50 ml forró víz (kb. 80 °C)
•200 ml tej (növényi tejjel is isteni – pl. zab vagy mandula)
•Jégkocka
Elkészítés:
1.Eperpüré: Törd össze az epreket egy kis cukorral vagy mézzel, amíg pépes lesz. Kanalazd egy pohár aljába.
2.Matcha elkészítése: Keverd össze a matcha port a forró vízzel (használhatsz matcha habverőt vagy kis habverőt, hogy csomómentes legyen).
3.Rétegezés: Az eperpüré tetejére tegyél jégkockákat, öntsd rá a hideg tejet, majd lassan öntsd rá a matchát.
4.Tálalás: Szívószállal rétegesen iszogatható, vagy össze is keverheted.