Hirdetés
Hirdetés

A frontérzékenység oka és tünetei

Érezted már magad indokolatlanul fáradtnak vagy kimerültnek esetleg levertnek amikor semmihez nincs kedved? A hirtelen jött  fejfájás, szédülés és a rossz  közérzet is lehet az időjárás-érzékenység tünete.

Az emberek különböző mértékben érzékenyek az időjárás változásaira. Vannak, akiknek erős tüneteik lesznek a frontok átvonulásánál, míg másokat kevésbé érintenek.

Melegfront esetén már néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek a tünetek. Ilyenkor a hőmérséklet emelkedik, a páratartalom nő, a légnyomás pedig csökken. Gyakori tünet a depresszió.

Hidegfront alkalmával a tünetek jellemzően a front elvonulása után jelentkeznek. Ízületi és reumás fájdalom és mellkasi panaszok tapasztalhatók.

Légnyomás változás: Az időjárási frontokkal gyakran együtt jár légnyomás változás. Amikor egy hidegfront közeleg, a légnyomás hirtelen csökkenhet, míg a melegfrontokkal együtt általában magasabb légnyomás jár. A változások néhány ember számára fejfájást okozhatnak. A magasabb légnyomású időjárás nyugtató hatású lehet, míg a csökkenő légnyomású frontok idegességet és szorongást okozhatnak.

Páratartalom: A magas páratartalom légzési nehézségeket okozhat, különösen azoknál, akik légúti betegségekkel küzdenek.

MIT TEHETÜNK ELLENE?

Vitaminok- fogyassz magas kálium- és magnézium tartalmú ételeket, ezek ugyanis csökkenthetik a frontérzékenységet (pl. banán, alma, burgonya, kukorica, tofu),

Mozogj rendszeresen- a legjobb, ha ezt a szabad levegőn tesszük, ezzel szoktatjuk magunkat a változó időjáráshoz, és oxigénhez jutunk.

Bőségesen folyadék bevitel - kerüljük a cukros üdítőket, válasszuk inkább az ásványvizet és a gyógyteákat  ezek közül a kamillát, a citromfüvet, orbáncfű javasolt.

Alkalmazz hideg-meleg váltózuhanyt mellyel vérkeringésünket serkentjük!

nyitókép: 123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés