Hirdetés
Hirdetés

A cabbage boil – mi ez, és miért lett TikTok viral?

A cabbage boil egy olyan recept, ahol a káposzta egész fejként, vagy nagyobb darabokban készül el – fűszerekkel, vajjal, esetenként további aromákkal és sütéssel, vagy párolással is kombinálva adják át az ízeket. Az Allrecipes verziója szerint például az egész fej káposztát sütőben készítik, fóliába csomagolva, ráolvasztott vaj- és fűszerkeverék segítségével.  

Azért nevezik „boil-nak” még akkor is, ha nem klasszikus főzésről van szó, mert az eredeti ötletet a „boil” / „onion boil” (vagy más hasonló receptvariánsok) ihlették.

Mutatunk egy receptet:

Hozzávalók (4 adaghoz):

•1 fej káposzta

•½ evőkanál olívaolaj

•2 teáskanál fokhagymapor, osztva

•2 teáskanál füstölt paprika, osztva

•2 teáskanál sima paprika, osztva

•2 teáskanál Cajun fűszerkeverék, osztva

•2 teáskanál Old Bay fűszerkeverék, osztva

•1 teáskanál csirke alaplépor (bouillon)

•1 citrom (lé), osztva

•6 evőkanál vaj, osztva

•só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint  

Miért működik jól ez a megközelítés?

•Az egész fej formája segít abban, hogy a lapok megtartsák szerkezetüket, ne essen szét teljesen pépesre.

•A fokozatos sütés és a fóliás „gőzölés” kiegyensúlyozott puhítást tesz lehetővé — nem azonnali magas hő, hanem idő alatt alakul ki az állag.

•A fűszeres-vajas keverék beszívódik és karaktert ad.

•Mivel nem főzzük túl – csak két órán át sütjük –, elkerülheted azt, hogy a káposzta „káposzta-szaga” túlságosan domináljon (az erősebb kénes illat főzés közben gyakran előfordul).

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés