Hirdetés
Hirdetés

51 éves lett Jude Law

A sármos színész ma ünnepli a szülinapját, egészen biztosan letagadhat néhány évet, mert még a mai napig nagyon dögös. Jude Law a dél-londoni Lewishamben született, Angliában. A szülei iskolai tanárok voltak mind a ketten. 1987-ben kóstolt bele először a színészi szakmába, a Nemzeti Ifjúsági Zenés Színházban. Brit sorozatokban kezdett szerepelni, végül olyan épszrű lett, hogy volt olyan, hogy a sztár egyszerre négy sorozatban szerepelt.

1997-ben szélesebb körben ismertté vált, amikor szerepet kapott az Oscar Wilde szerelmei című életrajzi drámában, ezzel elnyerte a legígéretesebb újoncnak járó Evenening Standard Brit Filmdíjat.

Az első komoly szerepe, amivel hatalmas hírnevet szerzett az ikonikos A tehetséges Mr.Ripley című filmben volt, ami 1999-ben került vászonra. Legjobb mellékszereplő színészként BAFTA-díjat is kapott.

2006-ban kapott szerepet mindenki kedvenc karácsonyi filmjében, a Holidayben.

2013-ban szerepelt a Mellékhatások című Steven Soderbergh-filmben, melyet a Richard Shepard által írt és rendezett.

2014-ben a Grand Budapest Hotelben kapott szerepet.

Újabb mérföldkő következett 2015-ben, amikor az Ifjú Pápa sorozatban lett a főszereplő.

A kém című filmben is szerepelt, amit Budapesten forgattak.

2017-ben bejelentésre került, hogy Jude alakítja majd a fiatal Dumbledore professzort a Legendás állatok és megfigyelésük második részében. A filmnek a harmadik részében is szerepelt, illetve a(z) HBO elkészítette az 
Új pápa című sorozatot is a színésszel. 

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés