Hirdetés
Hirdetés

5 babona a szilveszteri ünnepléshez

Biztosan te is próbáltál már néhány újévi szokást. Most elhoztuk a legnépszerűbbeket és azt is elmondjuk, hogy mit hoznak az életedbe a babona szerint.

Takarítás

A szemetet 30-án vidd ki és semmiképpen sem az év utolsó, vagy első napján, vagy a szerencsédet is kiöntöd minden mással együtt. Ugyanez igaz a takarításra is, próbáld meg inkább 30-án rendbe rakni a lakásodat. Ha szilveszterkor vagy másnap mosol, igazán szerencsétlen új évre számíthatsz sajnos.

Csak semmi kölcsön holmi

Minden jó dolog kimegy jövőre a házadból, ha bármit is kölcsönadsz, kölcsönkérsz, és nem kéred vagy adod vissza legkésőbb január első napján.

Akkor mit is ehetsz?

A hal elúszik a szerencséddel, a csirke elkaparja, a pulyka pedig mérgelődést hoz, ezért ezeket hagyd inkább január másodikára. A malac  kikapar minden jót! Január elsején az első étel, amit eszel, a lencse legyen, ami pénzt hoz majd.

Egészség

Vigyázz magadra és a családodra, semmiképp ne kelljen orvoshoz menned, vagy orvost hívnod! Az ugyanis azt jelenti, hogy az egész új év a betegeskedésről fog szólni. Január első reggelén pedig mosakodj meg friss, hideg vízzel, hogy biztosan egészségben teljen az éved.

Szőlő

Egy spanyol hagyomány alapján itthon is népszerű lett ez a szokás az elmúlt években. Éjfálkor az asztal alatt kell megenni 12 szemet és rád fog találni a szerelem.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés