Hirdetés
Hirdetés

44 éves lett P!nk

P!nk, eredeti nevén Alecia Beth Moore, 1979. szeptember 8-án született Doylestownban, Pennsylvania államban. Zenei karrierje a '90-es évek végén indult, és azóta az egyik legsikeresebb és legsokoldalúbb pop-rock énekesnővé vált.

Korai évek

P!nk fiatalkorában táncosként és énekesként tevékenykedett, de problémás tinédzserévei során a zenében talált menedéket. Zenei karrierje akkor indult be, amikor csatlakozott a Choice nevű lánybandához, de szólókarrierje hamarosan felülmúlta ezt. A "P!nk" nevet a fiatal korában szerzett beceneve inspirálta, amit a Quentin Tarantino "Kutyaszorítóban" című film egyik karakterétől kölcsönzött.

Zenei áttörés

2000-ben jelent meg első albuma, "Can't Take Me Home", amelyről olyan slágerek születtek, mint a "There You Go" és a "Most Girls". Az igazi áttörést a második albuma, a "Missundaztood" hozta 2001-ben, amely világszerte óriási sikereket aratott. Erről az albumról olyan dalok váltak híressé, mint a "Get the Party Started", "Just Like a Pill" és a "Don't Let Me Get Me".

Karrier és stílus

P!nk zenéje a pop, rock, R&B és punk hatásokat ötvözi, amit egyedi, erőteljes hangja és lázadó, független személyisége tesz különlegessé. A karrierje során számos albuma vált világszerte sikeressé, többek között a "Try This" (2003), a "I'm Not Dead" (2006), és a "Funhouse" (2008). A "The Truth About Love" (2012) albumával folytatta a sikersorozatát, olyan slágerekkel, mint a "Blow Me (One Last Kiss)" és a "Just Give Me a Reason".

Magánélete

P!nk 2006-ban feleségül ment Carey Hart motocross versenyzőhöz, akivel hosszú, de olykor viharos kapcsolatuk ellenére a mai napig együtt vannak. Két gyermekük született, Willow Sage Hart és Jameson Moon Hart. Az anyaság és a család fontos szerepet játszik az életében, ami zenéjében és nyilatkozataiban is gyakran megjelenik.

Díjak és elismerések

P!nk pályafutása során számos díjat nyert, többek között három Grammy-díjat, több MTV Video Music Awardot, és 2019-ben megkapta a Brit Awards Életműdíját is. Koncertjein híres lélegzetelállító akrobatikus elemekkel tarkított előadásairól, amelyekkel lenyűgözi a közönséget.

P!nk zenei karrierje több mint két évtizede tart, és továbbra is aktív az iparágban, mind a stúdióban, mind a színpadon, ahol változatlanul erős üzeneteket közvetít az önállóságról, az egyenlőségről és a szeretetről.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés