Hirdetés
Hirdetés

25 éve mindenki az ő dalát énekelte, ma senki nem ismeri fel ezt a nőt

Nem ő az egyetlen, aki egyetlen slágerrel lett világhírű, igaz, nagy karriert ő sem tudott építeni erre. Pedig ma is lelkesen próbálkozik.

Nem túlzás, az 1998-ban megjelent első lemezének címadó dala akkora sláger lett, hogy szinte a világ összes országában a toplistákra került. Az akkor alig 21 éves bájos arcú lány megbabonázta az embereket, igaz, a felfedezője pontosan tusta, mi kell a sikerhez. Ő nem más volt, mint az ABBA menedzserének a fia, akinek a tuti recept ott volt a birtokában. Vagy csak szerencséjük volt? A második lemez ugyanis pillanatok alatt készült el, és gyakorlatilag megbukott. Így a harmadikra már újabb hét évet kellett várni. Mivel az sem lett siker, így az énekesnő gyakorlatilag el is tűnt. Pedig milyen szép volt kislányként is. Na, felismerted már?

Édesapja etióp, anyja pedig svéd - különleges szépség lett életreszólóan.
Édesapja etióp, anyja pedig svéd - különleges szépség lett életreszólóan. Instagram/emiliamitiku

A fent említett énekesnő gyakorlatilag az elmúlt húsz évben is lelkesen építi a karrierjét, igaz, ha fel is lép valahol, mindenki azt a bizonyos számot akarja hallani tőle. Januárban már a 46-ot tölti majd Emilia Mitiku, aki a keresztnevén, Emiliaként lett világhírű. A slágere, a Big Big World 20 milliós nézettségnél jár a videómegosztóján, a magyar rajongók pedig jól emlékeznek rá, 2009-ben Dobrády Ákossal is felvett egy duettet Szerelemre hangolva címmel.

Emilia-t a Big Big World világhírűvé tette, a dal örökségéből kénytelen boldogulni ma is.
Emilia-t a Big Big World világhírűvé tette, a dal örökségéből kénytelen boldogulni ma is. Instagram/emiliamitiku

Emilia utolsó lemeze hét éve jelent meg, egy ideje azonban egy Super Femmes névre keresztelt női banda tagjaként építi a jövőt. Stockholmban él, bemutatkozó videójukat pedig nyolc hónap alatt alig több mint háromszázan tekintették meg a videómegosztó oldalukon. Hát...

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés