Hirdetés
Hirdetés

Ilyen halat készíts, ha diétázol

Az alacsony zsírtartalmú halak fogyasztása nagyszerű módja annak, hogy egészséges, fehérjében gazdag étrendet tarts fenn. Ha pedig tenger mellett nyaralsz, de figyelsz a bikini alakodra, akkor jó tudni, hogy melyik halakat érdemes fogyasztanod. Íme néhány példa alacsony zsírtartalmú halakra:

1. Tőkehal (Cod)

Zsírtartalom: Kb. 0,5 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Magas fehérjetartalmú, B-vitamin forrás és gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a foszfor és a szelén.

2. Tengeri süllő (Sea Bass)

Zsírtartalom: Kb. 1 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Alacsony kalóriatartalmú, gazdag fehérjében és omega-3 zsírsavakban.

3. Harcsa (Catfish)

Zsírtartalom: Kb. 3 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Jó forrása a D-vitaminnak és a B12-vitaminnak.

4. Süllő (Pike Perch)

Zsírtartalom: Kb. 0,7 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú és jó B-vitamin forrás.

5. Polock (Pollock)

Zsírtartalom: Kb. 0,7 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Gazdag omega-3 zsírsavakban.

6. Lepényhal (Flounder)

Zsírtartalom: Kb. 1,2 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Alacsony kalóriatartalmú, magas fehérjetartalmú.

7. Tilápia (Tilapia)

Zsírtartalom: Kb. 1,7 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Magas fehérjetartalmú, magas D-vitaminban és a B12-vitaminban.

8. Sárga tőkehal (Haddock)

Zsírtartalom: Kb. 0,7 g zsír 100 g-onként.

Előnyök: Magas fehérjetartalmú, gazdag B-vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a foszfor és a szelén.

nyitókép:123rf.com

Hivatkozás másolása
Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés