Hirdetés
Hirdetés

5 tipp az egészséges hajért

Akárhogy is próbálkozol, a hajad folyamatosan töredezett? Most összeszedtük a legjobb módszereket, amivel hatalmas változást érhetsz el a hajad egészségét illetően.

1. Csak semmi drogériás

Vannak akiknek a drogériás samponok és hajápolók váltak be, viszont ha eddig csak ezekkel próbálkoztál, akkor érdemesebb befektetned professzionális márkákba. Kérd ki a fodrászod véleményét, hogy neked melyik márka a legjobb a hajad típusához. 

2. Hajszárító

Rengetegen levegőn hagyják száradni a hajukat, így kímélve a hőtől, viszont ez akár ártalmas is lehet. Télen nagyon könnyen megfázhatnak a hajhagymáid, ami hajhulláshoz is vezethet. A hajszárító egyébként segít lezárni a hajvégeket és így jobban a hajadban maradnak a különböző hidratálók.

3. Óvatosan a zselével

Nagyon trendi mostanában a szorosan lezselézett konty illetve lófarok, viszont az ilyen frizurák húzzák a hajat, ami sajnos hajhullást eredményez. Rengeteg mesterfodrász kampányol a zselék és waxok ellen, ugyanis ezek nagyban hozzájárulnak a haj minődégének a roncsolásához. Ezek helyett próbálkozz egy jó minőségű olajjal és így készíts frizurát.

4. Fő a védelem

A piacon rengeteg féle hővédő kapható, a krémek egyben hidratálnak is. Ezt a lépést soha sem felejtsd el ugyanis a hő a haj legnagyobb ellensége.

5. Selyem

A selymes haj érdekében használj selyemből készült pránahuzatot. Fontos alvás közben is védeni a hajat, ilyenkor is simán megtörhet, ha olyan pózban alszol. A selyem párnahuzat meggátolja a töredezést!

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés